Actueel 

Het ontwaken der zielen

het vierde Mysteriedrama van Rudolf Steiner
wordt op 12 februari 2023 opgevoerd in
"Parkvilla", Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn

De voorstelling zal beginnen om 11 uur en eindigen om ongeveer 19.00 uur.

Kaarten en catering

De kaartverkoop gaat via "Parkvilla".
Als u een kaart of meerdere kaarten gaat kopen, kunt u tegelijkertijd een maaltijd bestellen.
Een kaart kost € 50,- . Als u een reductie wilt, door welke omstandigheden dan ook, kunt u dit per e-mail aanvragen :

Programma

Aan het programma (wanneer welke taferelen worden gespeeld en wanneer de pauzes zijn) wordt nog gewerkt. Zodra dit klaar is, wordt het hier bekend gemaakt.

Website

www.parkvilla.nl
voor de kaartverkoop en bestellen maaltijd.
En voor locatie, route en parkeergelegenheid.

Scène uit Tafereel 2 - vierde Mysteriedrama


Recensies

Er zijn twee recensies beschikbaar:

  1. over een boek van Wilfried Hammacher inzake het 4e Mysteriedrama. Het maakt het drama inzichtelijk met veel korte referenties naar de teksten die worden gesproken.
    Recensie-boek-Wilfried-Hammacher-over-HET-ONTWAKEN-DER-ZIELEN-.pdf
  2. over een boek van Marc Nauwelaerts inzake de weg van Felix en Felicia Balde door de vier mysteriedrama's. Ook hier is een schat aan inzichten te winnen.
    RECENSIE-VAN-De-weg-van-Felix-en-Felicia-Balde-.pdf

Boeken

Het Drempeltheater heeft het op zich genomen om de boeken van Wilfried Hammacher over de Mysteriedrama's in het Nederlands uit te geven. Twee boeken zijn reeds uit het Duits vertaald.
Tijdens de opvoeringen zijn deze boeken verkrijgbaar.

Het deel over het vierde Mysteriedrama “Het ontwaken der zielen” is in november 2022 verschenen. Het boek is vertaald door Tineke Croese en de uitgave is verzorgd door Nard Besseling. Het boek kost € 15,- en is te bestellen met extra verzendkosten bij het Drempeltheater via .
Het boek telt veel Zwart/Wit foto's en heeft een handzaam formaat.

Het deel over het derde Mysteriedrama ‘De wachter aan de drempel' is in 2021 verschenen. Het boek is vertaald door Tineke Croese en de uitgave is verzorgd door Nard Besseling. Het boek kost € 15,- en is te bestellen met extra verzendkosten bij het Drempeltheater, info@drempeltheater.nl.
Het boek telt 159 pagina's met veel Zwart/Wit foto's en heeft een handzaam formaat.


Het boek ‘Hoe karma werkt' is bewerkt en aangevuld met nieuwe kleurenfoto's voor een tweede, vernieuwde druk.

In dit boek beschrijven we de achtergronden van de Mysteriedrama's vanuit de opvoeringen zoals die door het Drempeltheater worden neergezet. In de tweede druk zijn de foto's van het derde drama geheel vernieuwd en komen de huidige spelers aan het woord over hun ervaring met de drama's en wat hun deelname betekent voor hun dagelijks leven. Daardoor wordt het een bijna onmisbaar boek voor allen, zeker ook voor de toeschouwers (!), die bij de drama's betrokken zijn.

De productie van de tweede druk is op € 15.000,- begroot. Dit bedrag kan het Drempeltheater niet in zijn geheel opbrengen. Daarom vragen we uw steun! Hoe kunt u helpen om de realisatie van het boek mogelijk te maken? Er zijn drie opties:
a. U tekent nu al in op het boek en ontvangt het na verschijning. Daartoe bieden wij u een gereduceerde voorintekenprijs van € 25,- (De verkoopprijs bedraagt na verschijning € 30,-).
b. U schenkt ons een bedrag naar keuze ten behoeve van de productiekosten.
c. U verschaft ons een renteloze lening. Deze zal in 2023 worden terugbetaald.
Als u ons op één van deze manieren wilt ondersteunen, vragen we u ons per email: info@drempeltheater.nl te laten weten welke keuze u maakt. We zijn u bij voorbaat zeer dankbaar!