Werkwijze 

De Mysteriedrama's bestaan uit vier drama's. Eén geheel drama duurt ongeveer 6 uur (met pauzes 8 uur).

In 1998 werd het eerste Mysteriedrama 'De poort van de inwijding' voor het eerst in zijn geheel opgevoerd.

In 2010 werd het project afgesloten met de tweede opvoering van het hele vierde Mysteriedrama 'Het ontwaken van de zielen'.

Vanaf 2011 voerden we het eerste jaar een half drama op en vervolgens het hele drama. We hopen zo in in een aantal jaren nogmaals alle vier de Mysteriedrama's opgevoerd te hebben.

Tot en met 2009 vonden de opvoeringen altijd plaats in de toneelzaal van het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Vanaf 2009 spelen we in het Theater Zuidplein in Rotterdam.

Het gezelschap bestaat uit 35 spelers en medewerkers. De regie staat onder leiding van Corrie Hendriks. De spelers en sprekers zijn op een enkeling na allen amateurs.

Spelers en sprekers komen twee maal per week, op donderdagavond en zaterdag, vanuit verschillende delen van het land naar De Lier of naar Delft (Vrije School Widar), waar we een gezamenlijke oefenplek gevonden hebben.

Door het grote aantal nieuwe spelers hebben we sinds 2010 ook een zogenaamd locatierooster gemaakt. Drie maal in de herfst en drie maal in de winter wordt er individueel of met twee of drie mensen geoefend met de regisseur, voornamelijk bij hen thuis. In totaal zijn er 12 vaste groepen.

Het bijzondere van het project is dat niemand een honorarium ontvangt en vanuit een groot enthousiasme voor de Mysteriedrama's hieraan vrijwillig mee wil werken.